De veritat som lliures quan prenem "decisions lliures"?

 No tots tenim el mateix concepte de la llibertat. Ser lliure per a cada persona pot ser una cosa diferent peró generalment el concepte de la llibertat esta associat amb el fet de poder fet de poder escollir alló què es vol; que ningú ens imposi cap límit.

Peró què vol dir ser lliure?? Què vol dir aquesta paraula?

Si ho mirem al diccionaro general de la llengua catalana a la pagina 1078 entra la paraula llibertar i llibertí-ina ens surt la paraula llibertat amb la següent definició:

 Llibertat: estat o condició de qui és lliure, del qui no esta subjecte a un poder estrany, a una autoritat arbitrària, del qui no està constret per una obligació, deure, disciplina,condició…etc.

Per ser lliures, prenent com la llibertat aquesta definició, privariem als altres de la seva llibertat. El món es convertiria en un caos i es compliria la teoria de Darwin… guanyaria el més fort i aixó ens porta a l’anarquia..És aixó el que nosaltres entenem per realitat??? Ens hem parat a pensar en aixó algún cop?

Fa temps una persona que havia passat més de 40 anys en una pressó havia dit una cosa aixi (cosa que em va fer pensar una mica) 

“Només ara després d’estar 40 anys tancat aquí dins me n’he adonat de que la llibertat no té límits. Sé que puc ser més lliure del que és qualsevol persona que esta passejant pels carrers de la ciutat” 

La “persona menys lliure” pot tenir la llibertat més gran, tot depén de la seva manera de pensar i de la seva ment . Aixó és meu i crec que resumeix molt bé la meva opinió sobre la llibertat tot i que en tinc un altre que és més filosófica i es tracta de pensar-la més per poderla entendre bé.

Pot ser que la llibertat sigui l’excusa que han inventat aquells que no s’han pugut adaptar en un moment donat i una determinada situació?

QUÈ VOL DIR SER LLIURE PER TU? deixa la teva opinió amb els seu pro i contras.

Anuncios

2 comentarios to “De veritat som lliures quan prenem "decisions lliures"?”

  1. Yo creo que hoy día ser libre no es algo posible, porque siempre vas a estar sujeto a algo, aunque no es cuestion de que no se pueda hoy día o en este mundo, más bien creo que es algo imposible siempre, si miras la historia nunca nadie fué libre, ni siquiera Adam y Eva, que se les prohibía, pero la libertad no está presente en las cosas de fuera, si no en uno mismo, lo importante es sentirse libre, no ser libre, porque eso es algo muy contradictorio a la vez.
    Y como sentirse libre, bueno cuando vives conforme a la vida que llevas, te gusta, eres feliz, y sabes llevar bien las cosas y aprovechar el tiempo del que dispones, te sientes como libre, y capaz de hacer cualquier cosa, aunque a veces se ponga difícil, al igual que la felicidad no es algo que siempre esté ahí, va a ratos, a temporadas, algunas largas otras más cortas…

  2. heavenlyangel Says:

    Pues si, tienes razón sobretodo con lo de que la libertad es sentirse libre. Hay cosas, personas o momentos que nos hacen sentir libre igual que nos hacen felices.

    GRACIAS POR TU COMENTARIO ^^ u.u’ por fin hay alguien q piensa decir lo q piensa…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: